MADAGASPICES

uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale sunt extracte concentrate obtinute prin distilare dintr-o varietate mare de plante aromatice, flori, coaja fructelor, lemn sau radacini. Un ulei esential natural este cel care este extras prin metode mecanice, distilare sau presare la rece,  fata de uleiurile esentiale nenaturale, extrase prin diverse metode cu solventi chimici, si care nu au nici pe departe efectele vindecatoare ale uleiurilor esentiale naturale.

Uleiurile esentiale aduc imbunatatiri considerabile ale sanatatii fizice, psihice, mentale si emotionale persoanelor care le folosesc constant si cu buna stiinta.In primul rand, uleiurile esentiale naturale 100%, au calitati antiinfectioase, antivirale, antibacteriene si antifungice, pe langa efectele calmante, sedative, stomahice, fiind folosite in tratamentul multor afectiuni, ca de exemplu.

 

Uleiurile esentiale pot fi folosite in diverse moduri: bai, inhalatii, comprese, masaj, pulverizate in aer, ori luate intern, insa modul de administrare si doza necesara vor fi prescrise cel mai bine de catre medicul fitoterapeut.