MADAGASPICES

About Us

palmarosa

Cu o aroma dulce, florala, uleiul esenţial de palmarosa din culturi salbatice  este antiviral, antibacterian, antifungic şi un tonic general pentru inimă. Poate fi utilizat in aromaterapie pentru: anorexie, bronşită, convalescenta, cryptococcus, atonia digestiv, oboseală generală, infecţii intestinale, epuizare nervoasă şi a stresului, pentru diferite infecţii ale aparatului respirator.
În cosmetică este utilizat pe scară largă deoarece este bogat în geraniol (are o compoziţie similară cu cea a uleiului esenţial de trandafir) şi pentru proprietăţile sale de regenerare celulară şi de echilibrare a pielii şi părului. De asemenea, este utilizat ca o componentă de parfum în produse cosmetice, parfumuri, şi săpunuri în special datorită proprietăţii excelente de a-şi menţine aroma persistentă. 
Mai poate fi folosit şi la baie sau la masaj, adaugat in uleiuri baza sau in cremele preferate. 

Cymbopogon Martinii